Om Mittcup

Vad är Mittcup?

Mittcup är en cup inom uthållighet, långlopps-racing på asfalt som nyligen startats upp. Tanken bakom detta är "alla skall kunna vara med" - det behöver inte vara dyrt att hålla på med motorsport och racing. 

Mittcup är gräsrotsnivå, och där kommer vi att fortsätta vara, med att alltid ha ett reglemente där det krävs väldigt lite och inte kostsamma modifikationer på bilen för att kunna vara med. 

Mittcup går under Enkel Bilsport hos Svenska Bilsportförbundet.

Det skall vara enkelt

Men vi har även i åtanke och planer att vi givetvis ska kunna utveckla oss såklart. Just "gräsrots-reglemente" kommer alltid att finnas kvar. Racing skall vara roligt, samtidigt skall man kunna ha en god gemenskap och en trevlig tävlingsanda. 

Kan det vara enkelt, säkert och samtidigt inom rimliga kostnader? Absolut, i Mittcup är grundtanken att samtliga ingredienser skall uppfyllas. Alla som deltar i Mittcup visar gott sportmannaskap, detta gäller såväl förare och team som arrangör och funktionärer.

Samla ihop ett kompisgäng, eller utmana släkten! De finns fler än du tror runt om dig som har en tung högerfot! Racen i Light är 2 timmar och i Mittcup är det 3-4 timmar, och varje förare får köra max 30 minuter per stint innan förarbyte måste ske. Ju fler förare ni är desto billigare blir det ju med!

Racing - till en human kostnad

Bilarna som används i Mittcup är förhållandevis original men vissa mindre modifikationer är ok att genomföra medans andra teknikaliteter skall vara fortsatt original. Vi rekommenderar att ni läser det tekniska reglementet noga innan genom att klicka här

Vi rekommenderar att ni läser igenom samtliga reglementen och information som vi länkar/ lägger ut på denna sida, så ni inte missar viktiga detaljer. Gäller både tekniska sidan och övriga tävlingsregler.

Alla deltävlingar körs på Mittsverigebanan som ligger mellan Sundsvall och Härnösand. www.mittsverigebanan.se  


Vilka är det som står för fiolerna på Mittcup?

SMK Sundsvall bildades någon gång under 20/30 talet som en utbrytning från Medelpads Automobil- och Motorcykelklubb MAMK och har sedan dess varit mer eller mindre aktivt. Klubben har haft och har många duktiga förare och eldsjälar som har varit verksamma under dessa år.

Ett stort antal hängivna aktiva funktionärer gör det möjligt att genomföra dom stora årliga arrangemangen, Stjärnsvängen, 66:an och Söderknallen. Det finns även ett gott samarbete med andra lokala klubbar när det gäller utbytet med funktionärer.

Föreningen har flera olika verksamma grenar; Rally, Racing, Rallycross, Folkrace, Karting och Drifting. SMK har sitt kansli i Selånger (hos Selånger IP, vid marknadsområdet), varannan tisdag (udda veckor) är det öppet från kl 18:30. (stängt just nu p.g.a Covid-19)

Vill man bli medlem i SMK Sundsvall betalar man enklast in på BG: 770- 7847, junior: 125:- Senior: 200:- och familj: 300:- (alla i familjen ska bo under samma tak).

Föreningens hemsida: www.smksundsvall.com 
Facebook: SMK Sundsvall

SMK går under SBF - Svenska Bilsportförbundet, Mellannorrlands Bilsportsdistrikt (MNB) och därmed även medlem i Riksidrottsförbundet.