Samarbete med BA Trophy

04.01.2023

Hej alla team, gamla, nya, sovande och prospects! Lite information inför 2023, nu när vi har något att säga. Vi har precis fått klart från utskotten att vi kan köra formellt gemensamma tävlingar tillsammans, BA Tophy och MittCup. Det innebär att BA Trophy även kan köra som serie även på Mittsverigebanan och att Mittcup kan räkna in tävlingar i Fällfors i sin serie. Exakt hur vi lägger upp det återstår att formulera men det gör ju att totalt antal tillgängliga tävlingar ökar.Under 2023 är tanken då att vi kör tre klasser tillsammans, Mittcup Light, BA Trophy och Mittcup.

Det gör att vår långa dialog om att skapa en friare klass får en form av lösning. Se bilden för en enkel illustration av hur klasserna kompletterar varandra. För att det här ska funka, så kommer BA Trophy köras under Racing på Drivecenter Arena vilket betyder krav på racinglicens, och att alla (även Mittcup) ska uppfylla BA Trophy säkerhetsreglemente med bur osv. På Mittsverigebanan körs fortsatt Enkel Bilsport - och där klarar ju alla bilar och förare från BA Trophy kraven rakt av. 

Under januari 2023 kommer vi jobba vidare med att sätta detaljerna, det finns säkert en del frågor att lösa och en del saker som vi inte tänkt på. Men jag tror detta kan vara en bra grej för att få fler team som kör långlopp i norra Sverige.Kolla gärna in BA Trophys reglementen på sdc5000.weebly.com